Oldenkotseweg 8, 7157 BV Rekken | Tel: +31 (0)545 43 1400 | E-mail: info@denborg.nl
Deutsch
 
   
 

Fietsen in de Achterhoek

De prachtige omgeving is ideaal voor fietstochten door de Achterhoek, Twente en Duitsland.
De rustzoeker kan hier genieten van 900 ha. bos- en natuurreservaat met heidevelden, weilanden, korenvelden, houtwallen en kleine beekjes.

Knooppuntenroute
De Achterhoek is door de fietsersbond reeds uitgeroepen tot beste fietsgebied van Nederland!
Het gebied is het ideale decor voor lange fietstochten. Sinds april 2009 is de Achterhoek aangesloten op het internationale netwerk van fietsknooppunten. Met dit netwerk zijn eindeloos veel fietsroutes te maken door de Achterhoek. Het Achterhoekse fietsroutenetwerk is bijna 1.500 kilometer lang, telt 330 zogenaamde knooppunten en sluit aan op de knooppuntsystemen van de Veluwe, Salland en Twente. Met het fietsroutenetwerk stel je zelf routes samen, afhankelijk van je wensen.
De Fietskaart Achterhoek maakt het nog eenvoudiger om routes samenstellen langs de fietsknooppunten. Meer informatie: www.achterhoek.nl

Briljant Berkelland
De route voert u langs het natuurgebied 'Het Needse Achterveld', een prachtig gebied dat uitnodigt tot het maken van een wandeling. In Borculo zijn o.a. het Brandweermuseum en het Kristalmuseum een bezoekje waard. Ruurlo heeft de grootste heggendoolhof ter wereld en de Cactusoase, waar u zich in een ander werelddeel waant. Een boottocht op de Berkel moet iedereen eigenlijk wel een keer gemaakt hebben, Eibergen en Borculo bieden hiertoe de mogelijkheid. De route is uitgezet aan de hand van de zogenaamde 'fietsknooppunten', dit betekent dat de route volledig bewegwijzerd is en de aandacht van de fietser naar de omgeving kan uitgaan in plaats van naar een kaart.
Van de opbrengst van de Jubileumfietsroute gaat de helft naar het Ronald McDonald Kinderfonds. De route is verkrijgbaar bij alle VVV's van Berkelland.

De Arfgoodroute
De Arfgoodroute Achterhoek is een met groene ANWB-routeborden bewegwijzerde fietsroute van ca. 41 kilometer door het coulissenlandschap in de omgeving van Groenlo, Lichtenvoorde en het Duitse Zwillbrock. Deze aantrekkelijke route verbindt negen toeristische attracties en bezienswaardigheden, die allen iets vertellen over het cultuurhistorische 'arfgood' (erfgoed) van de Achterhoek en doorkruist de natuurgebieden Zwillbrocker Venn en Vragenderveen. De route passeert op korte afstand van camping den Borg. Meer info: www.arfgoodroute.nl

Flamingoroute
Deze internationale bewegwijzerde route rond Eibergen en Vreden gaat 48 km door Nederland en 39 km door Duitsland. Ze voert u naar de mooie elegante rose flamingo's in het Zwillbrocker Venn. U kunt op twee plaatsen starten. Bij Café-Restaurant Terras "De Keet" aan de weg Doetinchem–Enschede N18 (tussen Groenlo en Eibergen). En bij Café Restaurant Grenszicht in Holterhoek bij de grensovergang Zwillbrock. U heeft toestemming van de eigenaars om op de zeer ruime parkeerplaats te parkeren. Meer info: www.fietsen.123.nl/flamingoroute

Grensloos fietsen
De start is bij het botenhuis `t Vonder in Eibergen. Men fietst via de Mallumse Watermolen naar Zwillbrock in Duitsland waar het oudste Barokkerkje van Noord Europa staat. Bij het Zwillbrockervenn kunt u genieten van de zeldzame vogels en de mooie natuur. Vervolgens fietst u via een extra fietslus (28 km) naar Vreden met het gezellige centrum. Hier kunt het Bauernhof -en Hamaland Museum bezoeken. Van hieruit fiets u naar de oude vestingstad Groenlo en vervolgens via de voormalige spoorbaan terug naar? t Vonder. Deze route is verkrijgbaar bij de VVV Eibergen.

Meer informatie over fietsroutes in de omgeving: VVV Eibergen

Fietsen kunnen op de camping gehuurd worden, dus U hoeft deze niet zelf mee te nemen.